Monthly Archives: Únor 2023

Jak pečovat o trávník po zimě?

Jak pečovat o trávník po zimě?

Přestože na jaro a krásný zelený trávník na naší zahradě si ještě nějakou tu chvilku počkáme, můžeme již nyní udělat několik zásadních kroků pro to, aby se stal za pár týdnů pýchou naší zahrady.

Bydlení a alergie

Bydlení a alergie

Stále více nových látek kolem nás a dnešní doba jako taková alergiím hodně nahrávají. Zrak ani jiný smyslový orgán nás neupozorní na to, co vdechujeme (prach, roztoči), indikátorem je často až alergická reakce, a to už bývá pozdě. Zařizujete byt pro alergika? Není to žádný problém, pouze je potřeba dodržovat jistá pravidla a zásady. Nabízíme pár užitečných rad.

Krmítka a budky pro ptáky

Krmítka a budky pro ptáky

S umístěním zimního útočiště pro ptáky na nic nečekejte a najděte si místo k upevnění budky či krmítka už teď. Vždyť právě teď pro ty, kteří neodlétají do teplých krajin, jako jsou sýkorky, strakapoudi, vrabci, zvonci a dlasci, nastává to nejméně příznivé období. Mráz a sníh je připraví o možnost, najít si nějakou potravu, a proto jim každá pomoc v podobě semínek, ovoce a loje přijde vhod.

Ložnice podle Feng Shui

Ložnice podle Feng Shui

Klidný a ničím nerušený spánek je něco, čeho se v moderní době ne každému dostává. Špatné sny, nekvalitní spánek, nepříjemné pocity, které neumíme pojmenovat. Ne na všechno jsme schopni dát radu, ale můžeme vám pomoci změnit prostor, kde usínáte. Určitě jste slyšeli pojem bydlení dle feng shui. Ne, není to žádná mantra. Feng shui je tradiční čínské učení, které se zabývá vztahem člověka a jeho bytím v prostoru a čase. Snaží se najít jakousi harmonii v prostoru a umožnit tak nerušené plynutí energie. Díky Feng Shui je možné z vaší ložnice vytvořit pozitivní prostor. Co tedy změnit a docílit tak harmonie a rovnováhy?

Jak se zbavit krtka na zahradě jednoduše a efektivně

Jak se zbavit krtka na zahradě jednoduše a efektivně

Krtci mohou být na zahradě problém. Hromádky země a poškozené rostliny nejsou nic příjemného. Jak se těchto zvířátek efektivně a humánně zbavit? V tomto článku najdete několik užitečných tipů, stejně jako pár babských rad, které vám poradí jak se zbavit krtka a vyhnat ho ze své zahrady.

Jak ochránit svou zahrádku před zloději? Pořiďte si svítidlo s čidlem

Jak ochránit svou zahrádku před zloději? Pořiďte si svítidlo s čidlem

Zima je v plném proudu a zahrádky zejí prázdnotou. A zatímco zahrádkáři se těší na první jarní dny, zloději si mnou ruce. Kdy jindy totiž mají lepší příležitost k vykradení kůlen, garáží či zahradních přístřešků než právě v dobu, kdy zahrady zůstávají nestřežené? Jednou z možností, jak se před nežádoucími návštěvníky ochránit, jsou venkovní svítidla s čidlem. Přečtěte si, jak fungují a co vám přinesou.

Jak se zbavit plísní v rodinném domě

Jak se zbavit plísní v rodinném domě

Plíseň je v domácnosti častým problémem, zejména při vysoké vlhkosti a nevhodné teplotě. Mohou způsobovat alergie, dýchací potíže a kožní reakce. Zde se dozvíte, na co se zaměřit a jak se zbavit plísní.

Bledá krása bledulí

Bledá krása bledulí

Bledule a sněženky jsou první jarní poslové mezi květinami. Mnozí si je mezi sebou pletou, avšak pokud dáte tyto dva kvítky vedle sebe, spatříte, že jsou nezaměnitelné. Možná jste netušili, že bledulí rozeznáváme dokonce 10 druhů! U nás můžete ve volné přírodě i na zahradách spatřit v brzkém jaru kvést bledule jarní a bledule letní. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist