Monthly Archives: Prosinec 2021

Jmelí a jeho tradice

Jmelí a jeho tradice

Jmelí je velmi zajímavá rostlina, která roste na jehličnatých i listnatých stromech a keřích. Přestože se hojně se využívá především v lékařství, léčitelství či kosmetice, je zároveň velmi jedovatá. Proto při jejím sběru pro další využití je důležité se zaměřit nejen na to, kterém stromě parazituje, ale i v kterém měsíci ji trháme. Tentokrát se však podíváme na význam jmelí o vánočních svátcích a na legendy, které se k němu vážou.

Jak na efektivní uklízení sněhu?

Jak na efektivní uklízení sněhu?

Sněhobílé závěje, romanticky zasněžená krajina, mráz a poletující třpytivé vločky… tohle je zima, kterou si přeje každý. Praktická stránka věci však velí, že z chodníků, cest a silnic bude nutné tuto nadílku uklidit. Poradíme vám, jak na efektivní uklízení sněhu.

Jak na úklid sněhu

Jak na úklid sněhu

Paní zima o sobě dala znát nejen kalendářně, ale i v podobě sněhové nadílky. Ta jistě potěší děti, mnohým dospělým však připraví řadu starostí s úklidem sněhu. Jak si se sněhovou nadílkou a námrazou rychle a efektivně poradit, aniž bychom při tom strávili hodiny času?

Vánoční LED osvětlení v exteriéru

Vánoční LED osvětlení v exteriéru

Asi přemýšlíte, čím ještě vylepšit vánoční výzdobu svých obývacích pokojů, aby sváteční atmosféra byla prostě dokonalá. Vždyť blikající světýlka v oknech jsou pro kolemjdoucí znamením, že si užíváte klidu a pohody. Proč byste ale nemohli na Vánoce rozzářit celý svůj dům a zahradu? Díky řetězům vybaveným diodami LED to bude pro vás vysloveně hračka.

Vánoční kaktus

Vánoční kaktus

Jednou z květin, která patří k období adventu, je vánoční kaktus. Jakmile se na něm objeví narůžovělá poupata, můžete si být jisti, že do nadílky mnoho času nezbývá. Poradíme vám, jak o něj pečovat, aby se stal u vás doma jednou z nejkrásnějších dekorací.

Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Bez typicky červených listů vánoční hvězdy si snad dnes již ani vánočně vyzdobený domov nedokážeme představit. Tato, na první pohled, nenápadná pokojová květina si získala sympatie lidí po celém světě a stejně tak jako vánoční stromeček se stala nezaměnitelným symbolem Vánoc.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist