Monthly Archives: Červenec 2023

Jak jsem se pustila do pěstování růží

Jak jsem se pustila do pěstování růží

Léto patří na okrasných záhonech zejména omamně vonícím růžím. Já se nikdy nepřestanu pozastavovat nad nádherou rozkvetlé růžičky. Mám je prostě ráda. Letos jsem se rozhodla, že se sama pustím do pěstování růží. Před chatou máme pod okny malý plácek, který k tomu přímo vybízí. A jak jsem jako pěstitelka růží úspěšná?

Dovolená snů v pohodlí domova

Dovolená snů v pohodlí domova

Léto v plném proudu, venku horko na omdlení a vidina dovolené u moře v nedohlednu? Dovolená snů se dá prožít i v pohodlí domova. Máme pro vás pár tipů a rad, jak na to…

Beton v interiéru? Nabeton!

Beton v interiéru? Nabeton!

Dnes již dávno neplatí, že co je betonové je špatné a nemoderní. Tento materiál byl zdiskreditován érou nevzhledných panelových sídlišť, kdy vše, co bylo z betonu bylo nutné zakrýt omítkou, barvou nebo tapetami. Opak je ale pravdou! Právě beton se těší čím dál tím větší oblibě, a to nemluvím primárně o stavebnictví. Řeč je o betonu a betonových prvcích v interiéru. Mám ten pocit, že v interiérovém designu se lidé dělí na totální odpůrce anebo naprosté milovníky betonu a jeho typické struktury a barvy.

Zastřešení bazénu – zbytečnost nebo nutnost?

Zastřešení bazénu – zbytečnost nebo nutnost?

Každý se těší ze slunečného dne, který může prožít s rodinou a přáteli u bazénu na čerstvém vzduchu. Co když vám ale idylické odpoledne zmaří nevlídné počasí? Nespoléhejte se na předpověď meteorologů a nevzdychejte, když se probudíte do deštivého červencového rána. Vyhněte se chytře tomu, že Vaše děti budou chladné prázdninové dny trávit doma před televizní obrazovkou nebo u monitoru.

Zoufalá finanční situace? Kde vzít peníze a nekrást?

Zoufalá finanční situace? Kde vzít peníze a nekrást?

Zpozdila se výplata, onemocněli jste nebo máte větší výdaje, než dokážete reálně zvládnout. Jedna kapsa prázdná a druhá vysypaná. Ač si možná říkáte, že vám se něco takového stát nemůže, realita je někdy neúprosná. Jak sehnat peníze, když je nutně potřebujete? Na stromě nerostou, bohužel. Přesto to jde a bez rizika.

Pěstování levandule

Pěstování levandule

„Ty jsi má levandulová“… slova známého songu Petra Hapky a Hany Hegerové zná snad každý z nás. Víte však, čím vám tato nenápadná rostlina může být prospěšná, jak ji pěstovat, a kde všude nalézá své uplatnění?

Japonské stěny – designový pomocník proti slunci

Japonské stěny – designový pomocník proti slunci

Japonské stěny dokáží nejen v horkých dnech vytvořit v každém interiéru úžasnou atmosféru. Hra světla a stínů, barev a dekorů přetvoří každé bydlení v jedinečný a originální prostor, kde prostě chcete trávit čas. Japonské stěny navíc dokáží díky vhodně zvolenému materiálu přinést do vašeho domu stín a v horkých dnech tolik potřebné zatemnění.

Čtyři základní tipy, jak zabezpečit bydlení před odjezdem na dovolenou

Čtyři základní tipy, jak zabezpečit bydlení před odjezdem na dovolenou

Nastal čas letních dovolených a období zasloužených prázdnin. Za odpočinkem mimo domov pravidelně cestuje přes 81 % Čechů a toto léto nebude výjimkou. Ať už tedy vyrážíte na víkendovou chatu, na týdenní vodu nebo na čtrnáct dní k moři, nezapomeňte, že kromě všech příprav na cestu byste měli také zabezpečit bydlení – byt či dům, který doma necháváte prázdný. Příležitost totiž dělá zloděje. Tady je pár tipů, jak co nejlépe zajistit majetek a zvýšit bezpečnost domova i během vaší nepřítomnosti.

Vlastní zdroj vody – větší nezávislost

Vlastní zdroj vody – větší nezávislost

Se změnami klimatu se dají čekat jak teplotní, tak srážkové extrémy, a to se týká i zásobování vodou. Dostatek kvalitní vody přitom podmiňuje kvalitní a komfortní bydlení. Zajistit její dostatek ale nemusí být vždy snadné. Poradíme vám, jak na realizaci vlastního zdroje vody na pozemku.

O bazénovou vodu je třeba pečovat

O bazénovou vodu je třeba pečovat

Požitek z osvěžující koupele na vlastním pozemku není samozřejmostí, ani když jsem bazén na jaře pečlivě ošetřili. Zvlášť v horkých letních dnech vyžaduje voda náročnou péči.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist