otvirak_gorenjekonviceimage

Jak vybírat rychlovarnou konvici

Rychlovarné konvice se už dávno staly nedílnou součástí našich kuchyní. A tím pádem i u nich provádějí výrobci různá vylepšení a designéři se snaží přicházet s takovými typy, které se ocení i ti nejnáročnější zákazníci. Čeho byste si tedy měli všímat a co je rozhodující pro výběr rychlovarné konvice?

Podívejte se na teplotu

To je důležité hned z několika důvodů. Jelikož kupujete konvici rychlovarnou, chcete mít „rychle“ převařenou vodu. A tato doba se právě často liší, a to až o skoro jednu minutu. Zjistěte si tedy, za jak dlouho dosáhne tekutina bodu varu. Kvalitní konvice zároveň dokážou ukončit program vaření za necelou vteřinu od chvíle, kdy se začne voda vařit. Je to důležité, protože je zbytečné, aby vodu převařovaly a zvyšovaly tím náklady na energii.

Designéři se předhánějí v co nejoriginálnějším provedení. (foto: Gorenje)

Designéři se předhánějí v co nejoriginálnějším provedení. (foto: Gorenje)

Ideální jsou konvice, u nichž si na displeji předem nastavíte požadovanou teplotu. Některé typy jsou schopny držet teplotu vody až půl hodiny, což ocení zvláště hospodyňky, které využívají konvici například při podlévání surovin. Povrch by měl mít izolační vlastnosti, takže byste se při obsluze neměli nikdy spálit.

Jak by měla vypadat?

Kromě toho, že by se konvice měla do vaší kuchyně hodit, což asi při široké nabídce různých barev a vzorů nebude žádný problém, tak je taky dobré si uvědomit, jaký by měla mít obsah. Nezažijete pak zbytečné rozčarování, když k vám přijde více lidí a vy budete vařit kávu po dvou šálcích. K dostání jsou konvice od objemu půl litru. Dvěma lidem postačí tak 1,2 litru. Pokud je to možné, volte spíše 1,7 litru, protože když se u vás zastaví známí, nevznikne nepříjemná situace.

Nerezový povrch je stále populární a hodí do většiny kuchyní. (foto: Mora)

Nerezový povrch je stále populární a hodí do většiny kuchyní. (foto: Mora)

Mrkněte na spirálu

Většinou jsou tyto výrobky vybaveny buď spirálou, která je nezakrytá. Ta však vyžaduje pečlivou údržbu, protože se na ní usazuje vodní kámen. V poslední době je častější spíše zakrytá spirála. Nevzniká tudíž problém s vodním kamenem a není stanovena minimální hladina vody, takže můžeme vařit tolik, kolik právě potřebujeme.



ZATÍM NEBYL VLOŽEN ŽÁDNÝ KOMENTÁŘ, BUĎTE PRVNÍ.

VSTUP DO DISKUZE

Kontrola *

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist