Monthly Archives: Duben 2023

Minizahrádka na balkóně

Minizahrádka na balkóně

Také toužíte po kousku zeleně, čerstvých bylinkách a relaxačním koutku ve voňavé záplavě květin? Má to ale jeden háček – bydlíte v paneláku… Pokud má váš byt balkón či terasu, pak si tento malý luxus můžete dopřát. Stále více lidí si ze svých balkónů vytváří zelené oázy klidu.

Organický odpad nemusí být v domácnosti problém

Organický odpad nemusí být v domácnosti problém

Největším „producentem“ odpadů v běžné domácnosti je kuchyně,jejíž každodenní provoz v bytě zanechává velmi různorodou směs nepoužitelných materiálů – pozůstatky po přípravě jídla i jeho nedojedené zbytky, obaly potravin ze skla,platu i kovů. Proto se problém řešení „co s domovním odpadem“ týká v první řadě kuchyně.

Pěstujeme bylinky – tymián

Pěstujeme bylinky – tymián

Tymián obecný je středomořský aromatický příbuzný u nás známé mateřídoušky obecné. Jeho pěstování je velmi oblíbené zejména pro silné antibiotické účinky. S trochou nadsázky a v apatykách našich babiček platil za „penicilín“ chudých. Má vynikající účinky proti kašli.

Jaro a pokojové květiny

Jaro a pokojové květiny

Letošní zima je dlouhá nejenom pro každého z nás, ale i naše pokojové květiny. Zimní měsíce jsou pro ně velkou zkouškou – vysoké teploty ústředního topení, suchý vzduch, nárazové větrání a příliv ledového vzduchu. To vše se na našich květinách podepisuje. S blížícím se jarem bychom jim proto měli věnovat zvýšenou péči.

Ochrana domu před bleskem

Ochrana domu před bleskem

K častým atmosférickým jevům patří bouřka, jejíž nejvýraznější součástí jsou blesky. Tyto silné energetické výboje znamenají riziko pro stavby. Již déle než dvě stě padesát let k jejich ochraně slouží hromosvody.

Jaký zvolit povrch kolem bazénu?

Jaký zvolit povrch kolem bazénu?

Léto již je tu a s ním i počátek koupací sezóny. V případě, že se chystáte pořídit si bazén či renovovat jeho okolí, neměli byste při výběru povrchů opomíjet bezpečnost. Především pokud máte děti – uklouznutí u bazénu je u nich totiž nejčastějším letním úrazem. Jestli chcete riziko nejrůznějších naraženin horních i dolních končetin eliminovat, nestačí vybírat pouze neklouzavé materiály, ale rovněž mít vyřešený dostatečný odtok vody.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist