Monthly Archives: Březen 2022

Jaké barvy do dětského pokoje

Jaké barvy do dětského pokoje

Nejen my dospělí, ale i děti by se měli podílet na zařizování dětského pokoje. Vždyť to budou právě ony, kdo zde bude trávit čas. Zařízení a vzhled pokojíčku má na dítě velký vliv – je to prostředí, kde vyrůstá, učí se, spí, odpočívá a hraje si. Tomu by měl být přizpůsoben nábytek, uspořádání pokoje i jeho barva. Přizvěte si proto na poradu malého obyvatele svého budoucího království. Zatímco při výběru nábytku budete mít nejspíš hlavní slovo vy, u výmalby tomu může být naopak. S vaší pomocí ji může zvolit právě samo dítě.

Ložní povlečení

Ložní povlečení

Je všeobecně známé, že celou jednu třetinu života prospíme! Není tedy náhodou, že kultuře spaní věnujeme spoustu času. Nemalé úsilí a peněžní částky věnujeme výběru postele, roštů a matrací. Snažíme se, aby naše ložnice byly místem klidu a odpočinku. Ale co ložní povlečení?

Inspirace na levné velikonoční dekorace

Inspirace na levné velikonoční dekorace

Velikonoce jsou tu za pár dní a vy možná přemýšlíte nad tím, jak si vyzdobit svůj domov. Svěží jarní výzdoba vnese do vašeho domova příslib prosluněných dní, těšení se na Velikonoční svátky a pokud za tuto výzdobu neutratíte majlant, bude radost o to větší. Máme pro vás několik tipů na levné velikonoční dekorace.

Výběr barvy fasády

Výběr barvy fasády

Nedílnou součástí stavby domu nebo jeho rekonstrukce je výběr barvy fasády. Fasáda je pomyslným kabátem domu, který mu dodá jeho konečný vzhled. Výběr barvy fasády byste si proto měli pořádně promyslet. Poradíme vám, co vše vzít při hledání vhodné barvy, případně barevných kombinací, v potaz.

Výběr sekačky na trávu

Výběr sekačky na trávu

S blížící se zahrádkářskou sezónou možná i vy přemýšlíte nad koupí nové sekačky. Travní sekačku si nepořizujete každý rok, proto je dobré výběr sekačky nepodcenit. Je vhodné si předem rozmyslet, jaká bude nejlépe odpovídat potřebám naší zahrady. Máme pro vás pár informací a tipů, které při výběru oceníte.

Kaly – důstojné krásky

Kaly – důstojné krásky

Čisté, jednoduché a úžasně efektní květy kal zdobí okrasné záhony zahrad. Pro svůj honosný až exotický vzhled jsou často součástí svatebních kytic případně jiných slavnostních květinových vazeb. Pokud máte obavy, že je vy sami vypěstovat nedokážete, pak vězte, že když jsem to zvládla já, pak to musí dokázat každý!

Jarní střih levandule

Jarní střih levandule

Aby vám levandule celou sezónu dělala radost, dobře vypadala, měla bohaté přírůstky nových výhonů a hlavně krásné květy, je důležité provést její jarní střih. Na jarní střih levandule je právě nyní ta správná doba. Ideální je přelom března a dubna v závislosti na počasí a venkovní teplotě. Připravte si tedy ostré nůžky a jdeme na to.

Jaro na zahrádce

Jaro na zahrádce

Přibývá slunečných dní a jaro klepe na dveře. Po letošní dlouhé zimě je konečně na čase se protáhnout, vyrazit na zahrádku a dopřát jí zaslouženou péči. Jak ji šetrně probudit ze zimního spánku a na co nezapomenout? V našem článku se dozvíte vše potřebné.

Alergie na pyly a práce na zahradě

Alergie na pyly a práce na zahradě

Jaro na zahradě je radost. Nejeden zahradomil se těší na první slunečné dny, kdy začne svou okrasnou zahradu zvelebovat a tu zeleninovou připravovat na přicházející sezónu. To, co však může vaše plány zhatit je pylová alergie. Zejména oči jsou v tomto období namáhané. Pyl může způsobit podráždění, zánět spojivek, slzení, svědění a otok víček.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist