Monthly Archives: Únor 2022

Prvky, které by neměly v dětském pokoji chybět

Prvky, které by neměly v dětském pokoji chybět

Aby se dětem od malička v jejich pokoji líbilo a aby se nebály zvát si své kamarády ze školky i školy, je důležité, aby byl pokoj zařízen podle jejich představ. A je pravdou, že jejich představy se mnohdy rozchází a mění se co den. Existují ale prvky, které v dětském pokoji rozhodně chybět nemají, protože bez nich by se o útulné zázemí pro nejmenší nejednalo. Co konkrétního máme na mysli?

Zaostřeno na skandinávský styl

Zaostřeno na skandinávský styl

Skandinávský nebo také severský styl je velmi snadno rozpoznatelný. Vévodí mu čisté linie, světlé prostorné interiéry a přírodní materiály. Pro tento styl je charakteristické používání barevné palety zaměřené na bílou a černou, uplatní se celá řada odstínů šedi a teplých přírodních tónů. Čím je však tak přitažlivý, že si v severském stylu stále více lidí zařizuje své obydlí?

EKO bydlení v souladu s přírodou = ekologický styl

EKO bydlení v souladu s přírodou = ekologický styl

Bydlet EKOlogicky je otázkou celého životního stylu. Ve stylu života a bydlení je často saháno k přírodním materiálům. Prim hraje dřevo, kámen, sklo, ale také materiály, které se dají zrecyklovat. Oblíbené jsou výrazné zemité barvy. Bydlení s visačkou ekologický styl, ale rozhodně neznamená bydlení „100 let před opicemi“. EKO styl rozhodně nelze zaškatulkovat do kolonky konzumní.

Minimalistický styl

Minimalistický styl

Je charakteristický svou čistotou, jednoduchými liniemi a střídmými tvary. Ocení ho zejména typ lidí, který má rád vše přehledné a zorganizované, je spíše perfekcionalista a nesnáší chaos. Minimalistický styl má jasná pravidla a uspořádanost. Velký důraz je kladen zejména na funkčnost a praktičnost. Inspirujte se!

Něžně bílí poslové jara – sněženky

Něžně bílí poslové jara – sněženky

Také máte rádi něžné a křehké sněženky? Jsou neodmyslitelným symbolem toho, že jaro se již blíží. Botanický název je pro tyto drobné kytičky naprosto vystihující – sněženka podsněžník. Mnohdy na nás tyto krásky vykukují zpod bílé sněžné čepice. Natrhat si kytici sněženek ve volné přírodě vám však rozhodně nedoporučujeme! Sněženky jsou chráněné. Lépe je, vypěstovat si je doma, na zahradě. Poradíme vám jak na to.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist