Monthly Archives: Červen 2021

Zahrádkářův rok – ČERVENEC

Zahrádkářův rok – ČERVENEC

Červenec bývá zpravidla nejteplejším měsícem roku. Zahradu krášlí pestré barvy květů hortenzií, kopretin, levandulí, kosatců, muškátů, jiřinek nebo lilií. Sklízíme úrodu ovocných stromů a keřů. V červenci nás nemine především zavlažování zahrady a vhodné přihnojování, odstranění odkvetlých květů, sklizeň a nová podzimní výsadba. Červenec v zahradě to je radost z úrody, ale i spousta práce.

Granitový kuchyňský dřez

Granitový kuchyňský dřez

Ani v době myček nádobí si nikdo z nás nedokáže představit svou kuchyň bez dřezu. Nemusíte však zůstávat jen u klasického obdélníkového dřezu z nerezu. Vyzkoušejte třeba ten z granitu.

ABC Provence: krátký průvodce provensálským stylem

ABC Provence: krátký průvodce provensálským stylem

Modré nebe, fialová levandule, žluté slunečnice a sytá červeň vína. Provence je jako barevný sen nebo jako jeden z barevných obrazů malíře Van Gogha. Toužíte po tom přenést si třeba jen trochu této neobyčejné atmosféry do svého domova? Seznamte se s naším krátkým průvodcem provensálským stylem!

Jaké dřevo na stavbu roubenky?

Jaké dřevo na stavbu roubenky?

Volba roubenky, jako našeho budoucího domu, bylo rozhodnutí, nad kterým nebylo nutné příliš dlouho rozmýšlet. V tomto jsme měli jasno hned od začátku. Řada otazníků však vyvstala v souvislosti s materiálem, který bude na stavbu použitý. Jaké jsou vůbec možnosti a jak vybrat dřevo na stavbu roubenky?

Zvíře v bytě – radost i starost

Zvíře v bytě – radost i starost

V přetechnizovaném světě je kontakt s živou přírodou nutností. Jen psů je v Česku přes milion, ale ani další,méně tradiční zvířata nezůstávají stranou. K tomu, aby se zvíře v bytě cítilo dobře je ale nutné vzít v úvahu jeho přirozené potřeby.

Pěstujeme bylinky – máta

Pěstujeme bylinky – máta

Kdo by neznal tuto hojnou po vůni snadno rozpoznatelnou léčivou bylinu. Voňavá máta peprná má již tradičně své místo v bylinkových zahrádkách a těší se stále větší oblibě. Příjemné aroma máty odbourává stres, pomůže vám od ucpaného nosu a v letních měsících osvěží v podobě přísady do různých míchaných nápojů a koktejlů.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist