grilování

Grilování

Jak si většina lidí představuje ideální trávení volného času? Většinou při příjemném posezení s rodinou a přáteli u grilu, na kterém se připravují voňavé lahůdky. Letní měsíce jsou pro grilování tím pravým časem.

Armáda vyznavačů kuchtění – grilování pod širým nebem sílí a tomu odpovídá i stále se rozšiřující nabídka grilů na trhu. Na výběr jsou od klasických na dřevěné uhlí, přes elektrické až po plynové, ze kterých si ten správný typ jistě zvolí každý. Ale kromě takzvané klasické nabídky se každoročně objevují i netradiční novinky. V této sezoně jsou to například originální plynové grily Brahma s unikátním systémem Aromaz, který dokáže dát vašim pokrmům na sta vůní a chutí.

Foto: Mountfield.cz

Se systémem „Aromaz“ můžete zásdně ovlivnit výslednou vůni pokrmů.

Jak tento gril funguje?
Již samotný název „Aromaz“ napovídá, že můžete jednoduchým způsobem zásadně ovlivnit výslednou vůni jídla, a tak pokrmy připravovat na nesčetně způsobů. „Můžete si například připravit steak s vůní piva, vína či bylinek nebo lososa s příchutí kopru,“ říká zástupce prodejce Michal Sádecký z Mountfieldu. „ Postup je přitom jednoduchý. Součástí grilu jsou dvě nerezové misky, které stačí naplnit libovolnou kapalnou aromatickou směsí. Mohou to být buď sypké směsi předpřipravené s dubovým nebo jablečným aroma, které můžete koupit spolu s grilem a rozpouští se ve vodě. Nebo můžete improvizovat a připravit směs sami.“ Možností je nepřeberný počet, protože do misek lze přilít třeba pivo, víno nebo vodu s bylinkami, rozmíchaným grilovacím či jiným kořením. Obsah misek je při grilování uveden do varu, takže připravovaný pokrm uvolněné aroma absorbuje a získává tak novou chuť.

Foto: Mountfield.czGrilujte zdravěji
Další zajímavou novinkou na trhu je gril Banika s vertikálním ohřevem. Přivítají ho především vyznavači klasického grilování na dřevěném uhlí, kterým však vadí nezdravé odkapávání omastku do plamene. Něco takového u tohoto grilu nehrozí,protože jídlo se griluje ve svislé poloze, takže se do přímého kontaktu s ohněm nedostane. Odkapávající tuk pak bezpečně končí ve speciální sběrné misce. Tento gril ovšem neslouží jen k přípravě jídla. Protože je v něm stejně dobře jako dřevěného uhlí možné použít i dřevo, poslouží například při romantickém posezení jako venkovní krb.

Zdroj a foto: www.mountfield.cz

Kam dál?
Bazén před sezónou si žádá své
Pěstujeme bylinky- rozmarýn



ZATÍM NEBYL VLOŽEN ŽÁDNÝ KOMENTÁŘ, BUĎTE PRVNÍ.

VSTUP DO DISKUZE

Kontrola *

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist