Monthly Archives: Srpen 2021

Tipy na správnou pokládku koberce

Tipy na správnou pokládku koberce

Pokud vás v nejbližší době doma čeká pokládka koberce, asi se rozmýšlíte, zda si na tenhle úkol objednat řemeslníky nebo se pokládku pokusit zvládnout svépomocí. Pokud jste aspoň trochu manuálně zruční a máte čas i chuť, zkuste to zvládnout vlastními silami.

Být malým prvňáčkem, to je spousta změn!

Být malým prvňáčkem, to je spousta změn!

Koupě aktovky, první školní den, psaní domácích úkolů a učení se. To je spousta změn, se kterými se musí malý prvňák vypořádat. Aby mu šlo učení lépe je nutné přizpůsobit dětský pokoj tak, aby se v něm úkoly vypracovávaly „skoro samy“. Jak si poradit se zařízením dětského pokoje pro prvňáka? Máme pro vás čtyři tipy, které byste měli znát.

Stop modrákům a děravým trikům, pracovní oblečení může být pohodlné i COOL!

Stop modrákům a děravým trikům, pracovní oblečení může být pohodlné i COOL!

Prošoupaným modrákům a děravým trikům už odzvonilo. Pohodlnost, funkčnost, bezpečnost, ale také cool vzhled… to jsou synonyma moderního pracovního oblečení. Vždyť proč byste při práci na zahradě měli vypadat jako strašák do zelí? Práce na zahradě a v dílně je vaše hobby, část vašeho já – a k tomu nutně patří cítit se dobře a pohodlně. A to bez kvalitního pracovního oděvu nepůjde. Pevné materiály, funkční kapsy, pohodlí při jakékoliv činnosti, za jakéhokoliv počasí. A pokud vás od práce vytáhne soused na pivčo – žádný problém. Současné trendy totiž značně stírají rozdíly mezi pracovním a volnočasovým oblečením. Jasně, liší se funkcí, ale pracovní oblečení je natolik COOL a trendy, že se nemusíte stydět v něm vyrazit mezi lidi.

Podzimní dekorace z okrasných dýní

Podzimní dekorace z okrasných dýní

K podzimní úrodě na zahrádce patří veselé okrasné dýně. Díky nepřeberné škále tvarů a patvarů přímo vybízejí naši fantazii k podzimnímu tvoření. Poradíme vám jak okrasné dýně využít k efektním podzimním dekoracím. Inspirujte se v našem článku.

Kdy sklízet dýně?

Kdy sklízet dýně?

Poradíme vám, kdy je nejvhodnější doba na sklizeň dýní a jak poznat, že jsou již zralé. Dýně si v posledních letech získávají stále větší oblibu. Pěstitelé jsou hrdí na dýňové giganty, které se jim urodily na zahradě. Dýňová polévka z odrůdy hokkaido je velmi módní a chutnou záležitostí. A v neposlední řadě patří okrasné dýně k oblíbené podzimní výzdobě.

Zahrádkářův rok – SRPEN

Zahrádkářův rok – SRPEN

Srpen na zahradě se nese ve znamení sklizně v ovocné a zeleninové zahradě a zároveň výsadby pozdní zeleniny. V okrasné zahradě stříháme živé ploty a věnujeme větší péči trávníku. Srpnové zahrady jsou plné letniček, rozkvétají pozdější druhy trvalek a některé dřeviny se začínají pyšnit barevnými plody. 

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist