Monthly Archives: Září 2023

Korek jako účinná a kvalitní izolace

Korek jako účinná a kvalitní izolace

Mezi projektanty a investory za poslední léta roste poptávka po přírodních materiálech, které zároveň splňují vysoké nároky na technické vlastnosti. Jedním z takových je korek, který nachází uplatnění např. jako kvalitní izolace.

Tipy, jak prodloužit životnost vydlabané dýně

Tipy, jak prodloužit životnost vydlabané dýně

Chcete si užít podzimní atmosféru s vydlabanými dýněmi co nejdéle? Náš článek vám přináší osvědčené tipy a triky, jak prodloužit životnost vydlabané dýni. Inspirujte se osvědčenými způsoby, jak uchovat vaše dýňové výtvory co nejdéle a oddat se podzimní atmosféře maximální možný čas.

Jak vytvořit útulný podzimní koutek na balkóně nebo zahrádce

Jak vytvořit útulný podzimní koutek na balkóně nebo zahrádce

Podzim a čarokrásné barvy babího léta přímo vybízí vytvořit si útulný podzimní koutek na balkóně či zahrádce. Máme pro vás pár jednoduchých tipů a inspiraci – ponořte se do světa podzimních dekorací a udělejte si na balkóně pohodlný koutek pro odpočinek a relaxaci. Kombinace teplých podzimních barev, vhodného nábytku a doplňků spolu s podzimními květinami – to bude to pravé místo pro načerpání energie z posledních hřejivých slunečních paprsků. Připravte se na nádherné podzimní dny a užijte si je stylově a v pohodlí!

Topení biomasou na vzestupu

Topení biomasou na vzestupu

Ještě před nějakými dvaceti lety byla představa topení dřevem (o biomase se ještě nemluvilo) spojována s romantikou podhorských chalup konce 19. století. Dnes dřevo a jeho deriváty (ekologicky!) konkurují fosilním palivům při vytápění moderních domů.

Nápady na netradiční a kreativní dlabání dýní

Nápady na netradiční a kreativní dlabání dýní

Babí léto a podzim je tradiční doba, kdy tvoříme podzimní výzdobu ve svým domovech, na terasách i zahradách. Neodmyslitelnou součástí podzimní výzdoby jsou dýně. Klasickou lucernu z vydlabané dýně zvládne vytvořit snad každý. Dnes se však podíváme na netradiční a kreativní dlabání dýní. Nechejte se inspirovat a zkuste letos dýni vydlabat trochu jinak.

Květiny do dětského pokoje: Které jsou vhodné a které ne?

Květiny do dětského pokoje: Které jsou vhodné a které ne?

Děti jsou zvídavé a rády objevují svět kolem sebe. Proto je důležité dbát na to, jaké květiny do dětského pokoje umístíme. Některé rostliny mohou být pro děti nebezpečné kvůli jedovatým látkám obsaženým v jejich listech či květech. Zde najdete seznam květin, které by neměly být umístěny v dětském pokoji, a vysvětlení proč.

Zabezpečení chaty před zimou

Zabezpečení chaty před zimou

Velmi oblíbený fenomén chataření a chalupaření má v Čechách dlouhou tradici. Svým letním a víkendovým domovům věnujeme velkou péči a starost. Nemalé obavy pak přichází zejména po ukončení letní sezóny, kdy je nutné pečlivé a důkladné zabezpečení chaty před nezvanými návštěvníky. Chaty a chalupy zůstávají mnohdy bez dozoru i několik měsíců. Stavení umístěná často na odlehlé samotě jsou lákadlem nechtěných návštěvníků.

Úspora energie: Jak chytré technologie snižují náklady na elektřinu

Úspora energie: Jak chytré technologie snižují náklady na elektřinu

V dnešní době je úspora energie nejen nezbytná pro snížení nákladů na elektřinu, ale také pro udržitelnost životního prostředí. Chytré technologie jsou jedním z účinných způsobů, jak toho dosáhnout. V tomto článku se budeme zabývat možnostmi využití chytrých termostatů, chytrého osvětlení a energeticky úsporných spotřebičů, které vám pomohou snížit spotřebu energie a náklady na její využívání.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist