Monthly Archives: Říjen 2022

Vánoční trendy letošního roku

Vánoční trendy letošního roku

K období adventu neodmyslitelně patří radostná atmosféra příprav na vánoční svátky. S tím jde ruku v ruce výzdoba v podobě vánočních dekorací, ozdob či betlémů, ale i hřejivé světlo svíček a vánoční vůně. V jakém duchu se nese design letošních Vánoc? Přinášíme vám vánoční trendy, pomocí nichž vykouzlíte sváteční náladu ve svých domovech. 

Dlabání dýní a legenda o Jackovi

Dlabání dýní a legenda o Jackovi

Proč se dlabou dýně? To, že vydlabaná dýně je symbolem svátku Halloween, víme, ale proč se vlastně dlabou zrovna dýně a jaký to má význam? Nejprve je asi nutné vysvětlit, proč a kdy se slaví Halloween a co s tím vším má společného pobuda Jack? Pokud jste o opileckém pobudovi Jackovi ještě nikdy neslyšeli, a pokud se chcete dozvědět, co má společného s dlabáním dýní, pak jsou právě pro vás určené řádky níže.

Energie slunce pomůže s topením

Energie slunce pomůže s topením

Šetrné stavby typu pasivního nebo nízkoenergetického domu jsou charakteristické především dvěma základními rysy – dokonale tepelně izolovaným vnějším pláštěm a úsporným topným systémem. Pro ten se přitom často volí ekologické zdroje energie, které lze navzájem kombinovat.

Krbovky nebo kachláče – jak na výběr kamen

Krbovky nebo kachláče – jak na výběr kamen

Vzrůstající ceny energií nás nutí přemýšlet nad tím, jak efektivně a zároveň levně vytápět dům či chalupu. Řešením mohou být kvalitní krbová kamna nebo tradiční kachlová kamna. Romantické duše navíc potěší pohled do plápolajících plamenů. Poradíme vám, jak se zorientovat při výběru „krbovek“, „kachláčů“, případně kamen s výměníkem.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist