Monthly Archives: Červenec 2021

Péče o venkovní nábytek z palet

Péče o venkovní nábytek z palet

Nábytek z palet je stále velmi populární. Týká se to jak nábytku v interiéru, tak i exteriéru. Zejména venkovní nábytek z palet však dostává vlivem povětrnostních podmínek pořádně zabrat. Poradíme vám, jak pečovat o venkovní nábytek z palet, aby vydržel dlouho pěkný a funkční.

Pokládka venkovní dlažby a jak na ni

Pokládka venkovní dlažby a jak na ni

Přinášíme vám několik tipů na pokládku zahradní dlažby – zámkové, zatravňovacích dlaždic a nášlapných kamenů. Žádná zahrada, pokud má být plně funkční se neobejde bez chodníčků a pěšinek. Ty využijeme nejen kolem domu, ale třeba i záhonů. Tvoří jednoduché spojnice mezi jednotlivými částmi zahrady. Aby takový chodníček splňoval svou funkci a působil zároveň esteticky je nutné jeho vybudování dobře naplánovat.

Poradíme vám, jak na BOHO STYL

Poradíme vám, jak na BOHO STYL

Nezávaznost, spontánnost, divoké barvy, hippie doplňky… pokud zde spatřujete otisk své nátury, pak je BOHO STYL pro vás to pravé. Poradíme vám, jak si zařídit bydlení v BOHO STYLU.

Jak skladovat česnek

Jak skladovat česnek

Je známo, že český česnek je hodně ceněn – u nás i v zahraničí. Doba sklizně česneku nastává přibližně v půlce července a trvá i v srpnu. Kdy přesně se česnek sklízí, a hlavně jak ho skladovat – to občas bývá trochu alchymie. Dobře usušený a správně skladovaný česnek vydrží dobrý i rok.

Jak na skladování cibule?

Jak na skladování cibule?

Doma vypěstovaná zelenina, to je paráda. Rajčata, okurky, papriky, ale stejné je to i s česnekem nebo cibulí. Než se začneme zajímat o to, jak na správné skladování cibule, je nutné ji také správně sklidit. Nedáme vám univerzální návod, jak na to – nevíme, jaký druh cibule pěstujete a jaké podmínky pro její pěstování máte. Co ale udělat můžeme, je pokusit se, vše shrnout do krátkých a přehledných tipů.

Koktejlová žlutá rajčata zvládne pěstovat každý

Koktejlová žlutá rajčata zvládne pěstovat každý

Nejsem zrovna velký pěstitel. U domku mám tři menší záhony a radost mi dělá spíš pěstování nenáročných bylinek. Jenže, kdo by neměl rád chuť domácích rajčat? Já je prostě zbožňuju! Pokud máte skleník, tak je s pěstováním rajčat vyhráno. Jenže, ten já nemám. Pokusy pěstovat rajčata volně na záhonu většinou dopadly nevalně. Zpravidla krásné zdravé plody nikdy moc nedozrály… A tak jsem se letos rozhodla udělat změnu a zasadit na záhon koktejlová žlutá rajčata. Ta přece nepotřebují tolik času, aby dozrála do krásné červené barvy. Prostě mají zůstat žlutá!

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist