Monthly Archives: Březen 2017

DIY: Batikování shibori technikou

DIY: Batikování shibori technikou

Shibori je prastará japonská technika barvení látek, na něž pomocí skládání, kroucení nebo obvazování „malujete“ úžasné vzory a obrazce. Že vám to něco připomíná? Ano, ano, s touto technikou si zavzpomínáte na mládí, batika se totiž opět vrací do módy.

Ekologické domy

Ekologické domy

Trendem v dnešním moderním světě se stává zdravé, ekologické a úsporné bydlení. Ekologické domy nejsou jen o využívání alternativních zdrojů energie a snahu co možná nejvíce ušetřit, ale jde o vyvážené bydlení, které svou rozlohou a dispozicemi stačí k pohodlnému životu.

Sběr posečené trávy, nebo mulčování? Vyřešili jsme to tlačítkem!

Sběr posečené trávy, nebo mulčování? Vyřešili jsme to tlačítkem!

Letos přichází HONDA se žhavou novinkou v benzínových sekačkách s pojezdem. Inovativní a jedinečnou úpravou nejprodávanějšího modelu sekačky HRG 466 SK z ní udělala naprostou špičku! Všichni řešíme, co s posekanou trávou – mulčovat, nebo posbírat do sběrného koše? Mnohdy členitý terén zahrady vyžaduje chvíli to, a chvíli ono řešení. A zde právě přichází na řadu super vychytávka! Integrované mulčování, které lze během sečení libovolně dle potřeby tlačítkem buď vypnout nebo zapnout (ON/OFF mulching).

Tepelné ztráty staveb

Tepelné ztráty staveb

Při stále stoupajících cenách energií není divu, že se často diskutovaným tématem stávají tepelné ztráty staveb a možnosti jejich maximálního omezení.

Jak správně zapojit kamna s výměníkem

Jak správně zapojit kamna s výměníkem

Správné zapojení teplovodního výměníku do existujícího okruhu topení je velmi důležité. A to jak proto, aby byly zachovány všechny vlastnosti spojené s efektivním vytápěním, tak i proto, aby byla zajištěna i dlouhá životnost výměníku jako takového.

Dlažba

Dlažba

K modernímu bydlení zajisté patří moderní a funkční dlažba. Tu však nepořizujeme běžně a tak se nám může stát, že se v nepřeberném množství druhů, tvarů, povrchových úprav a barev jaksi ztratíme. Přinášíme vám deset rad, na co si dát při koupi nové dlažby rozhodně pozor!

Stále zelené květinové nádoby

Stále zelené květinové nádoby

Stále zelené květináče v zahradách a na balkónech – tak to by byla krása. Na jaře a v létě nám vše krásně kvete, zelená se a voní. Jak to ale provést, aby prázdné květináče i na podzim a v zimě nepůsobily smutně?

Domácí králíkárium a zakrslý králík

Domácí králíkárium a zakrslý králík

Děti milují zvířata – to je jasné… Neustále slýcháme maminko, tatínku pořiďte mi zvířátko. Jenže pořizovat kočičku nebo pejska, to je velký úvazek a starost. Rybičky – to není ono, s těmi se nedá mazlit. Řešením může být pořízení zakrslého králíka. K němu je samozřejmě také nutné pořídit adekvátní králičí bydlení – takové domácí králíkárium.

Dřevostavby ano či ne?

Dřevostavby ano či ne?

Ukazuje se, že řada mýtů a pověr, které byly kolem dřevostavby uměle vytvořeny nejsou opodstatněné. Lidé při budování svých domovů znovu objevili dřevo – tradiční, osvědčený a levný materiál.

Jak na perfektní dekoraci poličky

Jak na perfektní dekoraci poličky

Otevřené poličky vypadají božsky v každém interiéru. Jenže se to s nimi musí umět. Když je vylepšíte podle našeho návodu, přestanou plnit úlohu odkládací plochy pro všechno, co se zrovna nehodí, a stanou se živým organismem, který bude klenotem vaší domácnosti.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist