Monthly Archives: Únor 2017

Jarní úklid a ještě něco navíc

Jarní úklid a ještě něco navíc

Jarní sluníčko nás vytáhlo ven, do přírody. Teplotní rekordy na mnoha místech nás upozornily, že se je přišlo opravdu jaro a s ním každoroční rituál – jarní úklid. Však už si to náš dům zaslouží. Za ten rok jsme zase nashromáždili hromadu haraburdí. Každoročně se snažíme tento problém řešit. Oddáváme se jarnímu úklidovému šílenství, které snad máme v genetickém kódu. Okna, koberce, skříně, záclony – nic se neubrání horečné očistě. Snad nás k tomu vybízí sama probouzející se příroda. Zazelená se tráva a raší se pupeny, ráno nás budí písně malých zpěváčků.

Aktivní a pasivní solární systém

Aktivní a pasivní solární systém

Pojem solární energie a solární systém byste možná dokázali laicky popsat. Dle mého, je to jednoduše řečeno, přeměna a využití sluneční energie na energii elektrickou, patří mezi obnovitelné zdroje energie. Málokdo však tuší, jaký je rozdíl mezi aktivním a pasivním solárním systémem. A přitom možná právě pasivní solární systém máte doma i vy, aniž byste se nad tím zamýšleli nebo o tom vůbec věděli.

Kontrola střechy a střešní krytiny po zimě

Kontrola střechy a střešní krytiny po zimě

Letošní zima dala stavbám a střechám opět lehce zabrat – sněžení, mráz, tání a opětovný mráz… Je proto důležité nepodcenit jarní kontrolu střechy a okapů. Včasné odhalení závady může ušetřit spoustu peněz a starostí.

Bílá kuchyně? Proč ne…

Bílá kuchyně? Proč ne…

Bílé kuchyňské linky patří mezi velké stálice a dlouhodobě se řadí mezi ty nejprodávanější. Důvodem je zejména jejich nadčasovost. S bílou kuchyní lze jednoduše pomocí doplňků kouzlit. Vhodně zvolený styl kuchyně může být i v jen čistě bílé barvě moderní, minimalistický, ale i retro nebo oblíbený provance styl. Stačí jen najít šikovného truhláře nebo kuchyňské studio, kde i s „obyčejnou“ bílou kuchyní dokáží neobyčejné divy.

Pět super tipů, jak využít vánoční světýlka po celý rok

Pět super tipů, jak využít vánoční světýlka po celý rok

Vánoční světýlka vnáší do domova hřejivou a útulnou atmosféru. Tuto magickou náladu si však nemusíte užívat, jen když za okny mrzne! S trochou kreativity a inspirace je můžete využít po celý rok. Jak na to? Vyzkoušejte některé z našich nápadů a proměňte je ve stálici mezi interiérovými dekoracemi.

Popelavě modrá – barva roku 2017

Popelavě modrá – barva roku 2017

Znáte všechny ty kvízy a předpovědi pro následující rok – budete úspěšní, zhubnete, získáte nová přátelství… Rok ohnivého kohouta bude právě pro vás takový nebo makový. My vám prozradíme, bez ohledu na den narození, znamení nebo povolání, jaká barva bude v roce 2017 trendy – pro vás i pro všechny ostatní. Barvou roku 2017 je popelavě modrá. Právě tato barva by měla vévodit interiérům, ale i třeba vašemu šatníku.

Správná péče o koupelnový nábytek

Správná péče o koupelnový nábytek

Do každé koupelny patří koupelnový nábytek. Jeho výběru jste jistě věnovali patřičnou pozornost – šuplíky, skříňky, věšáčky, poličky… vše dokonale sladěné a hlavně funkční. Aby koupelnový nábytek dlouho sloužil svému účelu a byl stále pěkný, je nutné mu věnovat náležitou péči a pozornost. Koupelna je velmi namáhaným prostředím se zvýšenou vlhkostí. Poradíme vám, jak správně o koupelnový nábytek pečeovat.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist