Monthly Archives: Duben 2016

Dřevěný zahradní nábytek

Dřevěný zahradní nábytek

Zvolit ten správný materiál při výběru zahradního nábytku může být oříškem. Lze vybírat mezi plasty, kovem, betonem, ratanem nebo nestárnoucí klasikou dřevěným zahradním nábytkem. Každý materiál má svá pro a proti. Při výběru proto zohledňujte nejen vzhled a cenu nábytku, ale také vlastnosti, kterými díky zvolenému materiálu bude disponovat. U dřevěného nábytku je jedním za základních kritérií výběru údržba.

Koupelnová baterie

Koupelnová baterie

Vodovodní baterie jsou nezbytný prvek každé koupelny, a proto doporučujeme pečlivý výběr. Originální design koupelny tkví právě v detailech. Lesklé nebo matné? Oblé nebo hranaté? Na co se vlastně zaměřit? V první řadě je důležité, aby stoprocentně plnily funkci dle požadavků uživatele, tedy jakýsi přínos pro každodenní život. Dále sledujte stálost, což se týká materiálu a designu, který je rozhodující, protože dotváří celkový dojem.

Montáž WPC terasy svépomocí

Montáž WPC terasy svépomocí

Toužíte po nové terase u domu či chaty a troufáte si sestavit si ji sami? S naším jednoduchým návodem to půjde opravdu snadno a zvládne to každý alespoň trochu zručný kutil. Terasu budeme montovat z terasových WPC prken. Při montáži je důležité dodržet některé postupy, teprve pak terasa bude opravdu trvanlivá, bezúdržbová a bude sloužit po dlouhou řádku let.

Vertikutace: pomoc pro dusící se trávník

Vertikutace: pomoc pro dusící se trávník

Hustý travní koberec obklopující dům je vizitkou majitele domu, ale je i podmínkou příjemného pohybu a pobytu na zahradě. Jeho údržba není snadná záležitost a pouhé občasné sečení nestačí.

Kotlíková dotace

Kotlíková dotace

Média pravidelně informují o nekonečných frontách, zástupu lidí, kteří mnohdy neváhají strávit noc před krajským úřadem, ve snaze podat žádost o kotlíkovou dotaci. Pořadí je totiž rozhodující. Od roku 2012 se jedná o sedmou výzvu ministerstva životního prostředí, kdy si můžete vyměnit starý kotel za nový v rámci evropských dotací. Peníze pak rozdělují krajské úřady. Na kotlíkovou dotaci lze dosáhnout v celé republice, historicky poprvé pak i na jihu Moravy.

Péče o plastová okna

Péče o plastová okna

Plastová okna snižují energetickou náročnost staveb, ale víte, že si zaslouží taky určitou péči? Jednou až dvakrát ročně jim věnujte pozornost, jen tak budou dobře bránit únikům tepla. Plastová okna nabízejí ve srovnání s jinými materiály spoustu výhod. K tomu, aby bylo možné zajistit zdravé klima v místnosti, ale nestačí jen správná okna.

Vybíráme garážová vrata

Vybíráme garážová vrata

Požadavky na bezpečnost a pohodlí se v rodinném domě neomezují jen na interiér. K prostorům, kde je vyžadujeme patří i „teritorium“ našeho auta – tedy garáž. Zde hrají klíčovou roli garážová vrata.

Čisté zahradní jezírko

Čisté zahradní jezírko

Toužíte po okrasném jezírku, která bude zčásti ozdobné, ale dalo by se v něm i koupat? Pak je nutné, udržet v něm čistou vodu. Řešením jsou vybudování přirozeného biotopu, kde roli čističů převezmou rostliny a žáby.

Chcete, aby se vám lépe spalo?

Chcete, aby se vám lépe spalo?

Nemůžete večer usnout? Opakovaně se budíte a spánek přichází jen ztěžka? Než sáhnete po lécích na spaní, zkuste to s námi změnit. Pojďme si představit pár rad a tipů, co může změnit usínání.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist