Monthly Archives: Květen 2016

Zahradní keramika

Zahradní keramika

V každé zahradě by měla být aspoň jedna socha. Nebo aspoň soška. Rozhodnete se pro vodní vílu, anděla nebo trpaslíka? Zahradní keramika je ideální a přitom se zdaleka nemusí jednat o kýč.

Hydrogeologický posudek – průzkum

Hydrogeologický posudek – průzkum

Kdo, za jakých podmínek a k jakým účelům vypracuje hydrogeologický posudek? Pokud jste se rozhodli stavět rodinný dům nebo chatu může být úskalím chybějící kanalizace na stavebním pozemku. Řešením kam s odpadní vodou může přinést buď jímka, kterou je nutné pravidelně vyčerpávat, nebo domovní čistírna odpadních vod vyústěná do zásakového pole. Pro povolení takovéto stavby budete muset navštívit příslušný Městský úřad, konkrétně odbor životního prostředí s žádostí o povolení příslušného způsobu řešení nakládání s odpadními vodami. Součástí žádosti musí být hydrogeologický průzkum.

Tvarujeme živý plot

Tvarujeme živý plot

Ať už bude váš živý plot nízký, nebo vysoký, z listnáčů nebo jehličnanů, bude potřebovat pravidelné tvarování. Poradím vám jak na to.

Markýzy: z Římského kolosea až k vašemu domu

Markýzy: z Římského kolosea až k vašemu domu

Mít tak dům s velkými okny. A prosklenými francouzskými dveřmi do zahrady. Užívat si výhled z dlážděné terasy. Ta idylka… pomysleli jste však na slunce? Pokud je ho příliš, může se i ta nejpříjemnější domácí pohoda změnit v pekelnou výheň. Prosklené plochy jsou sice fajn, nezapomeňte ale na jejich zastínění.

Výběr matrace, víme kterou a proč.

Výběr matrace, víme kterou a proč.

Každý z nás spíme jinak a máme tak rozdílné potřeby. Výběr matrace tedy do jisté míry záleží na osobních preferencí. Na trhu pak najdete různé druhy matrací, jako jsou pružinové, latexové či pěnové, ale víte, která je pro vás ta pravá? Pojďme si představit jednotlivé typy a doporučení.

Okna a dveře – to už není pouhá výplň

Okna a dveře – to už není pouhá výplň

Pokud stavíte nebo rekonstruujete dům či byt, pak vaším požadavkem co se oken a dveří týká, bude nejspíše kvalita, funkčnost a rozumná cena. Moderním trendem jsou velká francouzská okna zajišťující co nejvíce světlosti a otevřeného prostoru. Vzrůstají požadavky na design a celkový vzhled oken a dveří. Výrobci se s těmito trendy pochopitelně snaží držet krok. Do popředí se také čím dál tím více dostává otázka šetrnosti k životními prostředí.

Květináč patří i na zahradu

Květináč patří i na zahradu

Kytky v květináčích je téma s mnoha řešeními. Solitérně umístěná nádoba může být ústředním objektem zahradní kompozice, ze skupina stejně osázených květináčů lze vytvořit sympatickou minizahrádku na schodech, dvorku nebo u vstupních dveří.

Slunce prodlouží bazénovou sezónu

Slunce prodlouží bazénovou sezónu

Využití solární energie je stále populárnější a nemusí jít ani o sofistikované vytápění nízkoenergetické stavby. Jednodušší aplikace obstarají komfort koupání v zahradním bazénu – jeho ohřev zajistí solárně termické panely a ohřívače.

Topný žebřík v koupelně

Topný žebřík v koupelně

Pokud zařizujete novou koupelnu či rekonstruujete tu starší, určitě myslete na topný žebřík. Nejenže usuší ručníky, ale může koupelnu i příjemně prohřát. Pojďme si tedy představit limity a výhody topných žebříků.

Hortenzie patří na vaši zahradu

Hortenzie patří na vaši zahradu

Pro hortenzie jsou charakteristické nádherné květy větších rozměrů a nejrůznějších barev a typů. V dobrých podmínkách kvete celé léto a poté dlouho do podzimu krášlí záhony uschlými květenstvími.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist