Monthly Archives: Březen 2016

Sušičky prádla

Sušičky prádla

Teplý, letní, slunečný den, prádlo se pohupuje na šňůrách a voní. Silně zažitý zvyk sušení prádla venku se snaží nabourávat sušičky prádla. Marně? Už dávno ne, spolu s hektickou dobou si pomalu a jistě hledají cestu i do českých domácností.

Pračka s horním plněním

Pračka s horním plněním

Dosloužila vám stará pračka? A před vámi stojí úkol vybrat novou, moderní, ekologickou a hlavně ekonomickou? Nabídka praček v dnešní době je nepřeberná, a proto volba nejvhodnějšího spotřebiče nemusí být jednoduchá. Když se však zaměříte na důležité parametry, tak máte doma novou pračku ještě dnes.

Osvětlení ložnice

Osvětlení ložnice

Ložnice pro mnohé není jen místo pro spaní. Může to být prostor, kde dokončujete práci, čtete nebo si vychutnáváte jen chvilky relaxace či dobrý film. A to všechno za příjemného světla, které nebodá, ale rozléhá se po místnosti.

Pasivní dům potřebuje vyspělé technologie

Pasivní dům potřebuje vyspělé technologie

Povědomí o nutnosti šetřit energiemi při provozu domů je v současnosti známé nejen kvůli trendu růstu cen, ale i v obecných ekologických souvislostech – je totiž jasné, že plýtvat nelze donekonečna. Řešením jsou pasivní a nízkoenergetické domy.

Mít na zahradě potok

Mít na zahradě potok

Voda potůčku, šplouchající po kamenech či sprška kapek z malého vodopádu dopadající na hladinu vodní tůňky či jezírka dává zahradě dramatičnost. Vedle estetického účinku voda ovlivňuje mikroklima zahrady a vytváří prostředí pro vodní nebo vlhkomilné rostliny a živočichy.

Jak na malý byt

Jak na malý byt

Zejména mladé začínající páry a singles často začínají svou samostatnou životní dráhu v malých bytech či garsonkách. Bylo by fajn i do minima metrů čtverečních vměstnat všechen ten nábytek a přesto ponechat prostoru lehkost a vzdušnost. Podívejme se na některá zažitá klišé, která ohledně zařizování malých bytů platí.

Jak správně skladovat šperky

Jak správně skladovat šperky

Ať už nosíte spíše bižuterii, nebo dáváte přednost dražším kouskům z vzácných kovů, o šperky byste měli pečovat. A k péči patří samozřejmě i jejich skladování. Na levnější bižuterii vám budou stačit praktické designové stojánky, které se momentálně těší velké oblibě. Bižuterie je určena k častému střídání a na tohle jsou tyto stojánky naprosto ideální. U levnějších šperků zároveň nepředpokládáte, že byste je nosili ještě za pět let, takže není potřeba se o ně tolik strachovat.

Zloděj pomocí bumpingu otevře zámek do 5 sekund. Jak se bránit?

Zloděj pomocí bumpingu otevře zámek do 5 sekund. Jak se bránit?

Salinger-Grydelova metoda, SG metoda nebo lidově bumping – všechny tyto výrazy označují jednoduchou metodu otevírání zámků, kterou zloději houfně využívají a s jejíž pomocí otevřou prakticky jakoukoliv zámkovou vložkou s odpruženým stavítkovým systémem. Těch je přitom na našem trhu většina.

Tipy, jak na údržbu střechy po zimě

Tipy, jak na údržbu střechy po zimě

Zkontrolovat rodinný dům, chatu či chalupu po zimním období patří ke každoročním starostem zodpovědných majitelů nemovitostí. Co všechno taková revize obnáší? Jak se díky ní vyhnout vysokým nákladům?

Balkón místo zahrady

Balkón místo zahrady

Sníte o romantickém balkónu vyzdobeném kvetoucími závěsnými nádobami, truhlíky a květináči? Ať je velký nebo malý, na sever či na jih, z každého lze udělat květinový ráj. Důležité je vědět, co které rostlině prospívá, a jaké druhy lze sesadit do jedné nádoby.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist