Monthly Archives: Leden 2016

Kachlová kamna

Kachlová kamna

Kachlová kamna, krby a sporáky jsou díky své funkci již dlouhou dobu součástí našich domácností. Jsou výrazem měnícího se vztahu člověka k přírodě jako životnímu prostředí. Poskytují člověku teplo, a to ve formě nejpřirozenější a nejzdravější.

Světlovody

Světlovody

Světlovody aneb světlo přivedené potrubím. Bydlení beze světla je nemyslitelné a způsoby jak osvětlit vnitřek domu jsou různé. Jedním ze současných trendů jsou světlovody.

Solární panely a sníh

Solární panely a sníh

Vybavit svůj rodinný dům či chalupu solárními panely a efektivně tak využívat sluneční energii, o tom přemýšlí stále více lidí. Se vzrůstajícím zájmem o tuto oblast se množí i otázky ohledně provozu takové soukromé solární elektrárny. Mezi nejčastější dotazy patří i problematika sněhové pokrývky. Vadí solárním panelům sníh? Jakým způsobem je sněhu zbavit? Nemůže je sníh poškodit?

Okapy v zimě

Okapy v zimě

Propadlé a poškozené střechy, zničené okapy a římsy překvapí každou zimu řadu majitelů, kteří své domy před sněhem včas neochránili. Nejdůležitější je samotné řešení střechy, její spád a výběr vhodné střešní krytiny a samozřejmě prevence! Už při projektování střechy by se však mělo myslet i na výběr a množství vhodných bezpečnostních prvků dle dané klimatické oblasti. Při tání bývají nejvíce poškozeny okapy.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist