Monthly Archives: Říjen 2015

Kachlová kamna

Kachlová kamna

Kachlová kamna jsou velmi oblíbená pro svou hospodárnost, pestrou paletu glazur a širokou škálu tvarů. Jsou nejen krásným doplňkem každého interiéru.

Vchodové dveře: bezpečnost i krása

Vchodové dveře: bezpečnost i krása

Jedním z nejdůležitějších prostupů vnějším pláštěm rodinného domu jsou vstupní dveře. Kombinují totiž řadu funkcí – tepelně izolační, bezpečnostní, estetickou atd. – a žádnou z nich přitom není radno zanedbat.

Podlahové topení a dřevěné podlahy

Podlahové topení a dřevěné podlahy

Žijeme v době, kdy se podlahové vytápění stalo součástí běžného standardu bydlení. Možná jste slyšeli, že s podlahovým vytápěním je spojena především keramická dlažba. Ale stále častěji se lidé zajímají o kombinaci příjemného tepla s dřevěnou podlahou. A znáte-li všechny kritéria, jak propojit podlahové vytápění s dřevěnou podlahou, pak se není čeho bát. Jde pouze o to, zvolit adekvátní druh dřeva a vědět, jak o podlahu správně pečovat.

Dřevěné brikety jako zdroj tepla

Dřevěné brikety jako zdroj tepla

Lisované, pilinové brikety se vyrábí zejména z odpadních surovin při dřevovýrobě. Dřevěné brikety tak lze označit jako moderní a ekologické palivo, které používá v posledních letech stále více domácností. Proč jsou tak populární? A jaké jsou jejich výhody? V článku najdete i to, na co si dát při koupi briket pozor.

Moderní a úsporné LED pásky

Moderní a úsporné LED pásky

Hitem na poli osvětlení je již nějakou dobu LED osvětlení ve formě pásků. Jsou ideálním a nápaditým řešením pro osvětlení schodišť, chodeb, tmavých koutů nebo například podsvícení kuchyňské linky či obývací stěny. Jeho instalace je velmi jednoduchá.

Zateplení pěnovým polystyrenem

Zateplení pěnovým polystyrenem

Česko je dlouhodobě zemí, ve které je spotřeba pěnového polystyrenu jedna z nejvyšších v celé Evropě. Jak ukazuje průzkum společnosti EPS ČR, tak v prvním pololetí roku 2015 jeho spotřeba o 5 % vzrostla. Co hovoří právě pro zateplování pěnovým polystyrenem a proč je u nás tak oblíbený?

Abyste už nikdy nemuseli zateplovat

Abyste už nikdy nemuseli zateplovat

Počet lidí, kteří žijí pod mostem, v České republice rapidně stoupá. Odhaduje se, že až 50 % rodin má nad hlavou tepelné mosty, tedy místa, kde se výrazně mění vnitřní povrchová teplota. Příčinou jejich vzniku je hlavně nedůsledně a neodborně aplikovaná minerální izolace. Řešení tohoto problému je pouze jedno – rekonstrukce střechy.

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist